Första svängen till djurparken

I helgen har djurparken tydligen öppnat.
Vi satt i söndags o funderade över va vi skulle göra med dagen, lite mulet o tråkigt som det va.
Lauri kom med förslaget att vi skulle kolla in Tropikariet. Alltså inte gå in i själva stora djurparken, utan en light-variant.
 
Lagom o inte alltför mycket att betala för nånting som vi inte har en aning om huruvida det är succé eller inte.
Så vi satte oss i bilen dom 10 minutrarna dit, började med lite kôrvamat o så traskade vi in bland djuren.
Till en början va Felix ganska reserverad. Han va liksom inte rädd för djuren, o kunde ju peka ut va det va han tittade på. Men det va ju ett nytt ställe.
O helt 100% va han kissnödig.
 
Det visade sig dock va ett bra ställe att träna på det här att gå på toa nån annanstans än hemma, vilket har varit ett stort problem det sista.
Dagen innan hade vi varit på Maxi o pausat shoppandet för att gå på toa, vilket gick över förväntan o han fick köpa med dig en traktorbok för att han va så duktig. 
O på Tropikariet gick det också hur bra som helst. En otrolig lättnad att det kanske börjar släppa så att vi kan ta oss utanför huset o göra utflykter igen...
 
Efter toabesöket va det en annan pojk som sprang runt där o ville gärna gå flera varv o titta. Det roligaste va en slinga i en stor bur med papegojor o apor. Troligen för att man fick gå på en hängbro, klättra inuti ett träd o hoppa över små bäckar. Men djuren va ju också spännande.
Jag höll mig från reptilkorridoren för att inte ge mig själv en hjärtattack, men pojkarna gick där o tittade intresserade på va som fanns bakom glasen.
Jag gick stora omvägen o mötte dom på andra sidan. Glad att Felix tycker att det är spännande så att jag (ännu?) inte fört över min stora skräck till honom.
 
En väldigt lagom utflykt, som också kan rekommenderas om man inte vill slå på stort o köra hela parken, utan bara vill ta en timme eller två. Om man har nån som kan följa med alla intresserade genom reptilkorridoren vill säga ;)